האם ה' הרג את עמלק?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום מורי ורבי. איך יתכן שבתורה כתוב שהקב"ה בכבודו בכוחו הגדול הוא זה שהרג את כל העמלקים אך עד היום אנו שומעים עליהם וכתוב אותם גם בימי שאול וגם בימי ביאת המשיח ואחרית הימים?

תשובה

איפה בתורה כתוב שהקב"ה מחה את עמלק, כתוב שהקב"ה `ימחה` את עמלק [סוף פרשת בשלח, והוא אכן יקיים את דברו במהרה בימינו, ויש הסבורים שזה יהיה במסגרת מלחמת עולם השלישית הנקרא `מלחמת גוג ומגוג`.

בהצלחה - מנשה ישראל