רואה חלק מהמילים בדמיון מה לעשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם, כשאני שומע הרצאה ואפילו כשאני מדבר עם אנשים אני רואה חלק נכבד מהמילים בדמיון רציתי לדעת האם זו בעיה והאם כתוב על זה משהו במקורות, ואם זו בעיה מה ניתן לעשות? פשוט אף אחד שדיברתי איתו על הנושא לא יודע במה מדובר... תודה רבה

תשובה

שלום

ובכן מה שאתה מתאר ידוע ומוכר לי אישית, ואין בכך שום בעיה, ראה מה שכתב הגאון הקדוש רבי צבי אלימלך מדינוב [מחבר ספר בני יששכר] בהנהגות ואזהרות שלו אות כג וזה לשונו: "להרגיל את עצמו בכל דיבור שידבר שיחשוב צורת אותיות הדיבור ההוא, אפי` כשמדבר בלשון אידיש כגון גיב מיר [תן לי],

יצייר לפניו במחשבתו צורתה ועל ידי זה יהיה נקל לפניו לשמור אאת עצמו מדברים בטלים ואסורים, כך קבלנו, וגם על ידי זה יעזרהו השי"ת לעשות יחודים ע"י האותיות בגימטריאות וצירופים שונים ור"ת וכיוצא בדברים כידוע למשכילים ויחשוב בקדושת האותיות בצורתן".

ובספר הקדוש ערבי נחל (דרוש שני לפרשת שלח) כותב שכך הוא האמת לפי הקבלה וזה לשונו: "הנה נודע השתלשלות העולמות בלתי קץ ותכלית עד שנעשה עולם זה הגשמי, וכל העולמות העליונים הכל אורות נעלמות וכולם הם אותיות קדושות, כי בכ"ב אותיות נבראו כל העולמות, נמצא הכל שמות ואותיות, ובדרך כלל הם ד` עולמות, אצילות בריאה יצירה עשיה והכל אותיות ואורות, רק שאותיות העליונות נעלמות ושלמטה מהן נגלות יותר ושלמטה מהן עוד יותר נגלה עד שנעשה זה עולם גשמיי וכל תולדותיו גשמיים, ועל כל נברא גשמיי חופפים אותיות והם חיות אותו הנברא,

והוא כמשל שאנו רואין באדם שהוא כלול מכל העולמות כולם ויש בו ד` בחינות,

שכל ומחשבה ודבור ומעשה, וכל אחד נגלה יותר מהקודם כמובן, ואף על פי כן הכל הם אותיות, רק השגה שמשיג האדם בשכלו וכן כשנגלה עוד יותר ומחשב במחשבתו ואח"כ נגלה עוד יותר ומדבר בפיו וזה נגלה לכל השומעים, נמצא דיבוריו הם אותיות, וכן מה שחושב במחשבתו והשיג בשכלו ג"כ הכל הוא אותיות, רק שהם נעלמות יותר, ואותיות המושגים יותר הן מה שהם בכתובים, שזה נגלה לכל בציור ובחוש הראות הם נראים, ואלו אי אפשר להם שיהיה להם מציאות אלא על דבר גשמיי, כגון על הנייר או הקלף וכדומה,

 כך הוא השתלשלות הארבעה עולמות אלו שבדרך כלל, כי אצילות הוא שכלי, ובריאה מחשבי, ויצירה דבור כי שם משכן רוח והיינו רוח ממללא והכל הם אורות אותיות רק שכל אחד נגלה יותר, ואותיות העשיה נתגלים יותר וחלים על דבר גשמיי, דהיינו על הנבראים שבזה העולם וכל תולדותיו שעליהם חופפים האותיות".

בהצלחה - מנשה ישראל