דין הנולד מאיסורי כהונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב זה שוב אני כהן, כבוד הרב כתבת לי בלשון של נקבה אם תוכל שוב לשלוח את התשובה בלשון של זכר אני אשמח כי אני שומר שבת והכל ואני לא יודע עם לעלות לתורה בתור כהן או לא, ויהודי כשר בתור זכר. בתודה כהן ושבת שלום.

תשובה

שלום לך וסליחה על חוסר אבחנתי בזכריותך. ובכן אתה יהודי כשר לכל דבר וענין, וכזכר, אתה מותר להינשא אפילו לכהנת, [אלא שאם תינשא לכהנת אזי אם תפרד ממנה בעתיד, לא תוכל היא לינשא אז לכהן!!!, אבל אין לה כל איסור בדבר לינשא לך אם תרצה!].

יש לציין כי כשרותך לקהל אינה מוטלת בספק, אלא שמכיוון שנולדת מאיסורי כהונה, אין לך קדושת כהונה, ואין לך לעלות לדוכן, ולעלות ראשון, אלא כישראל לכל דבר. "כמוני - כמוך"!.

בהצלחה. מנשה ישראל ,