איפה ניהיה עוד מליון שנה על פי היהדות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ע"פ היהדות, איפה ניהיה בעוד מליון שנה? האם עדיין בימות המשיח או שכבר תיהיה בריאה מחודשת או שלא ידוע איפה ניהיה? כי אומרים שהנשמה היא דבר נצחי אז אנחנו נחיה לנצח?

תשובה

ששת הימים הראשונים של הבריאה היו כלל ששת אלפי שנות העולם

(ובלשון הנסתר- שתא אלפין שנין תליין בשתא קדמאי) האלף השביעי זהו האלף שבו נכנס לימות המשיח והגאולה(בעזרת השם כבר קודם אך זהו תאריך הידע הסופי שודאי שנגאל עד אז)

אותו אלף מבואר בספרים יהיה אלף השנים של תיקון העולם וממנו הכניסה לעולם הנצח, שאין בו זמן, או גשמיות וכולו שכר והתענגות על השם לאלו שימצאו ראוים לכך.

ובעזרת השם נזכה כולנו לחזות במהרה בשוב השם שיבת ציון ובגאולת ישראל.