מחשבות זרות איך מתפטרים מהם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כיצד מתמודדים עם מחשבות זרות?

תשובה

שלום

היה אדמו"ר חסידי אחד שענה לתלמידו ששאלו כיצד להפטר ממחשבות זרות בתפילה שהם ככלל לא זרות... זה המחשבות שלך... ולשאלתך: דבר ראשון לא נבהלים ממחשבות , זה לא מעיד עליך כלא טובה או שלילית כתוב בגמרא שאין אדם שלא נכשל במחשבות זרות כל יום. כמובן שככל שעולים בדרגת הטהרה והיראה המחשבות הזרות יותר עוסקות בענינים רוחנים ופחות בתאוות זרות.

זהטבע האדם שמחשבותיו משוטטות מאליהם ברגע שלא תתרגשי מזה ובשעה שאת חושבת תפעילי את השכל נגד ותגידי לעצמך אוקי יש מחשבה אז מה ותסיחי דעת היא לא תכה בך שורש ולא תגרום למעשה זר.. דבר שני למחשבה בדרך כלל תקדם ראיה או שמיעה או קריאה של דבר שגורם לה לצוץ אפילולאחר יום או יומיים , לכן ככל שנקפיד חשוינו לא יתקלו בטעות בדבר שיכול לגרום למחשבה , המחשבות פחות יעלו בנושאים זרים.

דבר שלישי תכווני בתפילה גם על זה לדוגמא בהחזירנו בתשובה שלמה לפניך.. בשמע קולנו.. ואפילו במילות הפשוטות שלך לאחר יהיו לרצון שבסוף התפילה. דבר רביעי לימוד קבוע מדי יום בספר כגון חפץ חיים או ספר מוסר קל נותן מנת חיזוק יומית שתמיד תשמור אותך על אש גבוהה וחמימות ומימלא לא יהיה פתח למחשבה להגיע.

בהצלחה