נישואין עם אשה לאחר שכבר היה לי קשר עם אשה אחרת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני כבר קיימתי יחסי אישות עם בחורה שכמובן לא הייתה נשואה לי ולא תהיה נשואה לי. אני רווק וכעת אני מרגיש שכשאר אני יתחתן הקשר שלי עם אישתי ניזוק ולא שלם בגלל שכבר שכבתי עם אישה אחרת לפני אישתי ותמיד יהיה לי קשר כלשהו כביכול עם אותה אישה. מה עליי לעשות? אני לא יודע איך לצאת מהבור הנפשי הזה אליו נקלעתי. אני מרגיש שלמרות שאני יתחתן בעתיד אישתי כביכול לא תהיה האישה היחידה שלי בחיי וכך אני לא יוכל לקיים את מטרת הנישואים.

תשובה

שלום זה לא סותר את מטרת הנישואין, ואין סיבה שיפגע בהם. זה אכן איסור אך אין זה מהטעם שהורס את חיי הנישואין בהמשך.

כמובן תשתדל להתחתן בהקדם ובכך תמנע מעצמך נסיונות ואכזבות מיותרים.