קבלה, מותר או אסור ללמוד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר להתעסק, ללמוד, להשתמש, לקרוא בלי להבין, לנסות להבין, ללמוד עם רב, המרכז לקבלה, קמיעות וסגולות מהקבלה? כל הזמן אני שומע ניגודיות ואני כבר לא יודע אם מותר או אסור, תגיד י בבקשה מה מותר ומה אסור ולמה כל הזמן יש ניגודיות??

תשובה

שלום

איני רוצה לדבר בשם אחרים, אבל כפי שאני קיבלתי מרבי ומורי שהוא מגדולי המבינים האמיתיים בקבלה- אל לו לשום אדם להתעסק בקבלה וודאי לא בקמיעות וסגולות קבליות זה לא יועיל שום דבר ולא יקדם אותו כלל בעבודת השם, אשרי אדם שמכיר את מקומו ומתעסק במה שראוי לו ובמה שבאמת חשוב שיתעסק.