האם ניתן לשנות את הגורל והאם הוא קיים בכלל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהו גורל? האם הוא בכלל קיים? ואם יש דבר כזה, האם ניתן לשנות את גורל? תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה

בודאי שגורל קיים. גור פרושו יעוד ומציאות קבועה מראש לאדם. כל אדם נולד עם גורל קבוע בכלליות , איזה גובה יהיה איזה מראה, עשיר, עני, חזק , חלש. שייך להשפיע על הגורל לכאן ולכאן אבל לא באופן קיצוני.

בעקרון הנדרש מהאדם זה בתחום עבודת השם שבתוך הגורל שלו, להפיק מגורלו את השלמות לעבודת השם, ולהפוך את גורלו לדבר הטוב ביותר שיועד עבורו- הכלי המיחוד שלו לעבודת השם.