מה זה ניצוצות קדושה ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה לצוות הידברות שלום. רציתי לדעת מה זה ניצוצות קדושה? למה הם נפלו בשעה שהאלוקים ברא עולמות והחריבם? ובכלל, מה הכוונה של "ברא עולמות והחריבם"? תודה מראש. שונטל.

תשובה

שלום

 כאשר אנו אומרים ניצוצות ונקודות קדושה, זה משל למציאות רוחנית טהורה שקיימת בכל דבר, זה ההתפשטות מהקב"ה שמחיה ומהווה כל דבר ודבר שקיים בעולם.

 לכל מציאות גשמית קודמת נקודה רוחנית שהיא נותנת לה את המהות והחיות .

וגם למשל במזון שהאדם אוכל טמונה נקודה רוחנית שהיא בעצם המחייה את האדם.

ברא עולמות והחריבם אינו קשור למייטב ידיעתי לנושא הזה. לאחר חטא אדם הראשון הוא גרם עירבוב של טוב ורע , וכל החטא שהיה שם גרם לנפילת הניצוצות זאת אומרת הקדושה לרע ונתנה לו כוח להתקיים .

כעת עבודתינו זה לברור את אותם נקודות, כל האכילה קדושה קיום מצוות וכו , מחליש את הרע ובעצם מוציא ממנו את כוח החיות הרוחנית הטהורה ומחזיר אותה לקדושה