שניים מקרא ואחד תרגום כשאיני מבין את התרגום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם צריך לקרוא 2 מקרא ו1 תרגום גם כשאני לא מבין לא את התרגום אונקלוס ולא את הפרשה?

תשובה

שלום

את המקרא לקרוא פעמיים בכל מקרה, אולי אינך מבין לעומק אבל הבנה פשוטה ודאי שיש לך.

את התרגום במידה וקשה לך הדבר כיון שאינך מבין, אתה יכול לקרוא את פרוש רשי ויעלה לך לתרגום , ואחרי שתתרגל תחזור לתרגום אפילו שאינך מבין אותו.

עצה טובה: תחלק את הפרשה לפי שבע העעליות לשבעי הימים של השבוע, וכך תוכל לקרוא כל יום קצת לאט ובריכוז.