לימוד תורה - גם נביאים וכתובים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, ותודה על כל השאלות שעניתם לי בעבר! רציתי לשאול האם לימוד תורה (וגמרא) כולל בתוכו גם לימוד של נביאים וכתובים? ז"א האם המצווה עצמה מכוונת גם אל נביאים וכתובים (באופן ישיר ולא עקיף)? ואם באופן עקיף אז בבקשה הייתי רוצה הסבר קצרצר :) תודה!

תשובה

שלום

המצווה מכוונת באופו ישיר גם לנביא ותורה שבעל פה. כיון שכל הרעיון של לימוד תורה והמצווה להגות בתורה יומם ולילה, אין פרושו לשנן שוב ושוב את מילות הפסוקים ,

אלא העיון וההפריה של הפסוקים להוציא מהם את כל הסודות וההלכות הטמונים בהם, כל דברי הנבואה והתורה שבעל פה מרומזים ומושרשים בתורה שבכתב, וכל מה שבשם תורה יכונה זה ענף ששורשו מאותם חמשה חלקי התורה שבכתב.

מימלא זה עצמו תכלית המכוון במצוות תלמוד תורה- דברי הנבואה וההלכה.