מה זה מסוגל לתקן פגם הברית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה הכוונה שאומרים על משהו שהוא מסוגל לתיקון פגם הברית? אז הוא מתקן או לא מתקן?

תשובה

שלום

כל פעם שמוזכר מסוגל הכוונה שזה אינו הליך מוחלט שאם תעשה כך וכך התוצאה כך.

כמו סגולה שאינה פועלת בודאות אלא כאשר אדם עושה תשובה ומתפלל יש בכוח הדבר הזה לסייע שתתקבל בקשתו, ובתיקון הכללי יש כוח סגולי לפי דעת ר נחמן מברסלב לתקן את פגם הברית כמובן שרק בצירוף תשובה ותפילה.