מה מברכים על קבוקים ובצל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! כמה שאלות בנושא ברכות שהרבה שאלו 1) האם צריך לברך על בצל ועל שום (בהנחה שאני נהנה מאכילתם)? 2) מה מברכים על קבוקים 3) מה מברכים על קבוקים עם שומשום מקווה שתענו, בכדי שאדע את התשובה. תודה רבה, שבוע טוב.

תשובה

1. בהחלט, כיון שאינם מזיקים ברגע שאוכל חייב ברכה.

2.קבוקים בהחלט בעייתים כיון שלא ברור מה העיקר בזה הבוטן שברכתו אדמה או הציפוי שברכתו מזונות, לכן צריך לקחת קבוק אחד להפריד את הבוטן מהציפוי , ולברך בנפרד על הציפוי מזונות ועל הבוטן אדמה.