לומד בקביעות אך ללא סדר האם זה נחשב קביעת עיתים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד מישהו שאל פה לגבי עיתים לתורה.. רציתי לדעת עוד משהו.. אם אני לא לומד בקביעות.. אני לומד הרבה אבל אין לי סדר,מתי,ובאיזה יום או שעה.. אז כשאני יגיע לשמיים זה יחשב לי שקבעתי עיתים לתורה?

תשובה

לצאת ידי חובת קביעת עיתים המינמלית תיקנו חז"ל את קריאת שמע (חוץ משמע ישראל שזה דאוריתא, שאר הפרקים דרבנן).

אבל יש בזה דרגות וככל שתקבע זמן יותר קבוע יותר ארוך ויום יומי נחשב הדבר להידור ולשכר מכופל . לימוד תורה הוא הבסיס והיסוד ליהודי ובזה רוב יתרונו משאר אנשי תבל, חזק ואמץ.