לימוד קבלה לנשים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, שמעתי בהרצאות שונות, קראתי באתר זה ואף נאמר לי, שאסור לנשים ללמוד קבלה. מצד שני - הרב אשלג זצ"ל אמר שכל אחד יכול ללמוד קבלה, גם נשים. איך אפשר לדעת מה לעשות במקרה כזה? בתודה עבור התשובה.

תשובה

שלום

בנוגע ללימוד קבלה עניתי היום תשובה אחת וכדאי לעיין בה.

דעת הרב אשלג לגבי לימוד היתה דעת יחיד שניתן ללמד אותה גם לאנשים פשוטים על ידי העברה בצורה פשוטה , הוא ברמתו הגבוהה היה מסוגל לזה כפי שרואים בכתביו, כיום איני חושב שיש מישהו שאכן מסוגל גם לדעת באמת קבלה וגם לגלות אותה להמון בצורה פשוטה שלא תגלה את שאסור לגלות. לגבי לימוד נשים- מוזכר בכמה מקומות שאשה כיון שמידתה מלכות וכן הקבלה ענינה מלכות אין לה לעסוק בקבלה.

 דבר זה שמעתי מתלמיד של תלמיד הרב אשלג , כך שמי שטוען שהוא התיר ללמד לנשים אינו דובר אמת.