אם הקשת היא סימן לחטאים, מדוע היא מופיעה רק בחורף?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרי אומרים שהקשת היא סימן לזה שאנחנו עושים חטאים וכדרכו של עולם הקשת מופיעה באופן טבעי בחורף. אז מה אנחנו עושים חטאים רק בחורף?

תשובה

שלום

איילת שאלה יפה , ואבדוק אם מתייחסים אליה, כמחשבה ראשונה אפשר לומר שכאשר בארץ ישראל קיץ במקום אחר בעולם יורדים גשמים, וקשת שנראית שם גם היא סימן.

לגבי זה שזה דבר טבעי לכאורה , למרות זה הדבר מושגח ונקבע לאות בידי הקב"ה וחז"ל אומרים שבימי רבי שמעון בר יוחאי לא נראתה קשת בענן כל חייו.