האם לפרסם או להצניע את הניסים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אם קורה לאדם נס והוא קורה לעיניו בלבד כלומר בפרטיות האם עליו לפרסם את הנס(ברור שרק למי שסביר שיאמין כדי לחזק) או עליו לשמור אותו לעצמו? תודה

תשובה

מצווה לספר, ועם זה נס של הצלת חיים, או רווח גדול, יעשה סעודת הודיה ויספר נסו וחסד השם ברבים.

הרי קורבן תודה שנקרב בבית המקדש היה קורבן שהביאו כהודאה על נס הצלת החיים.