הקב"ה שונא את הרשעים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. ישנה אימרה ידועה (שאמר צדיק שאיני זוכר את שמו) "הלוואי שהייתי אוהב את האדם הכי צדיק בישראל כמו שהקב"ה אוהב את הרשע הכי גדול בישראל" ולעומת זאת ברמב"ם בהילכות תשובה נאמר שהאדם לפני שעשה תשובה הוא שנואי על הקב"ה. אז הקב"ה אוהב או שונא את הרשעים? תודה.

תשובה

שלום

הבעל שם טוב מייסד החסידות אמר את זה. שתי הדברים נכונים אנו איננו יכולים להכיל ניגוד , אבל הקב"ה בהנגתו עם ברואיו פועל בשתי המהלכים האלה, אהבה לכל יהודי יחד עם היותו שנאוי עקב חטאיו.

 הסבר נוסף- בכל יהודי אפילו הרשע ביותר עדיין קיימת נקודת היהודי שלו ואת אותה נקודה הקב"ה עדיין אוהב למרות החטאים, יסוד זה נאמר ביחס לדברים נוספים על פי המהר"ל מפראג.