מצוות שאינם נוהגות בזמן הזה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה 1:עם ישראל זכו לתרי"ג מצוות, אך לא את כולם ניתן לקיים בזמנינו...(כמו מצוות אדון-עבד, שפחה,יובל,תורת הכהנים,קורבנות,סנהדרין,נזיר,סוטה,ועוד הרבה...) א"כ נשאלת השאלה איך מצוות כאלו באות לידי עשייה? ע"מ שנצא ידי חובת תרייג מצוות שהן כנגד רמח איברינו ושסה גידנו?... הרי בקיום כולן יש שלמות מסוימת ליהודי... שאלה 2:לכשיבוא המשיח האם עמי"ש ימשיכו לקיים מצוות התורה-כי החגים יתבטלו, וגם היצה"ר יתבטל, ואז בשביל מה יצטרכו לקיים תורה - כי הרי היא התבלין של היצה"ר?... שאלה 3:אשה שבגדה בבעלה-שזה ממש חמור אשת- איש(נכנס לגיהנום ןלא יוצא...)האם חטא כזה בא לידי תיקון או שפשוט אין לזה מחילה כלל, ובצדק...?

תשובה

1. כיום הלימוד של מצוות אלו נחשב כעשיתם. ויש לכך מקור בדרשות הפסוקים על פי חז"ל.

 לעתיד לבוא יחזרו כל המצוות לעשיה, וזה חלק מחשכת הגלות שאיננו יכולים לקיים בפועל את חובתינו וקירבתנו לבורא.

 2.התהליך יהי בשלבים וברמות שונות של יצר הרע.

3. לכל עבירה מועילה תשובה.

כמובן ככל שהחטא יותר חמור צריך שהתשובה תיהיה בהתאם וברמה יותר גבוהה ורצינית.