האם סיאנס מזיק לנשמה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ערב טוב למערכת הידברות! בעלי ז"ל נפטר ב... ממחלת סרטן הדם שחלה לפני שנים עם הרבה טלאות ומוגבלות פיזית שבו לא עזבתי אותו לשנייה אחת לאורך כל הדרך . אחותו עשתה סיינס דרך מתקשר ולפי סיפורה הוא עלה לה, ונתן "הוראות" מה לעשות וכמו כן לבסוף ביקש שהבנים יגידו כמה שיותר קדיש עליו, אף על פי שהם עושים לו יום יום. אני מאוד כעסתי שהם לא נותנים לנשמה לנוח, 1.האם זה מזיק לנשמה? 2. האם הקדיש של האחים מתקבל? כבר יומיים שאני בסערת רגשות. אנא אם אפשר לעזור לי להירגע.שלחתי תודה מראש על עזרתכם שבוע טוב עם הרבה אור, אמונה ותקווה

תשובה

שלום

אכן קדיש של אחים חשוב גם כן לנפטר , כמו קדיש של הבנים.

סיאנס מלבד שזה איסור תורה לעושים אותו, טורד את מנוחת הנפטר, ומפריע לו במנוחתו במקומו העליון, לכן צריך להמנע מלעשות את זה.

 תנוחמו בנחמת ציון