האם אב יכול לאסור על בנו לתת צדקה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אבי אסר עלי לתרום לארגוני צדקה (אני תורם מדי חודש לארגון אפרת וחסדי נעמי), (אני בן 28.5, רווק חי לבד בתל אביב, עובד ומתפרנס ברוך השם). הורי גרים בצפון. באחת משיחותי עם אבי לאחרונה, אמרתי לו שאני תורם בערך 200 ש"ח כל חודש. הוא מאוד התרגז והתנגד ואמר שהוא אוסר עלי לתרום יותר מ-30 ש"ח (הוא טוען שחלק מהכסף שלי הוא גם הכסף שלו כיוון שעד שהתחלתי להתפרנס בעצמי הוא מימן את מחייתי וגם כיום הוא עוזר לי לפעמים ונותן לי כסף). האם ברגע שאני לא שומע בקולו ותורם יותר מ-30 ש"ח אני עובר על מצוות כיבוד אב ואם? מה דעתכם על העניין וכיצד אתם ממליצים לי לפתור אותו? המון תודה, כל טוב ובהצלחה, אבי (שם בדוי)

תשובה

שלום

אם הוא נותן את הכסף הוא יכול להתנות מראש את היעוד שלו , ולאסור עליך לתרום אותו.

כסף שאתה מרוויח בעבודה אינו יכול לאסור עליך שום שימוש בזה.

מדין כיבוד אב , אל תאמר לו שאתה תורם כיון שזה מצער אותו, אבל התרומה עצמה אינה סותרת כמובן את מצוות כיבוד אב ואין זה ביכולתו לאסור עליך לקיים מצווה.

בברכה