מדוע נוהגים על פי השולחן ערוך ולא על פי הרמב"ם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לצוות הידברות רב שלומות שאלתי היא: מדוע רובו הגדול של העם(למעט התימנים כמדומני) קיבלו את פסקיו של רבי יוסף קארו ולא של הרמב"ם?

תשובה

שלום

אליהו הרמב"ם הוא אחד מהפוסקים הראשונים, הבית יוסף שהיה אחריו הכריע בין דעות הראשונים ופסק את ההלכה ולכן הולכים לפי הכרעתו.

אומנם לאחריו הגיע בעל המשנה ברורה ובחלק של " אורח חיים" העוסק בהלכות היום יום כתב חיבור מקיף להכריע את ההלכה ולבררה , ומאז הולכים אחרי פסיקתו ומקובל שהוא היה אחרון המכריעים העיקרי ומשתדלים לא לשנות מפסיקתו.