למה לא שרים בתפילה נוסח בני ישיבות ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בעלי לפעמים נאלץ ללכת (כשאנחנו מתארחים) למנין נוסח בני ישיבות ושם לא שרים בתפילה. הוא מרגיש גם (אני לא יודעת אם זה נכון) שחלק מהאנשים נמצאים שם בכפיה כאילו -עכשו צריך להיות פה שעתיים של סבל למלא חלק מחובת היום. למה לא שרים הרי זה מעורר את הקהל במיוחד בחורי ישיבה צעירים אבל גם למבוגרים זה טוב,לדעתי. אשמח לקבל תשובה בהקדם כדי שאדע מה לענות לבעלי היקר בעל השאלות. וכמובן תודה על האתר הנחמד וגם על התשובות הקצרות וקולעות (להבדיל מהשאלה הארוכה שלי)

תשובה

שלום תהילה

הרגשתו של בעלך אכן זה רק הרגשתו ואי אפשר לשפוט לפי זה את המציאות, בקרב ציבור הישיבות הליטאי מקובל לעבוד את השם בדרך שכלית ופנימית יותר, רגש חיצוני הוא דבר שלא מקובל להתשתמש בו כיחוששים להסחת דעת מהמהות האמיתית של התפילה, וההתרגלות לשימוש בחיצוניות המלהיבה בלא להכנס לשערי הפנימיות האמיתית(ההתבוננות המלילים והרגשה האלוקים שעומדים לפניו). בזמנים מיוחדים כמו חגים או באמרית הלל אז שרים ומנגנים.

מנהגי הישיבות עוברים במסורת מהקמת הישיבה הראשונה בימי הרב חיים מוולאזין זצ"ל( מאתיים שנה).