לקבל קבלה טובה בשביל להצליח בבגרויות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ! אני בתקופה קשה של בגרויות ולכן קיבלתי על עצמי החלטה טובה שבזכותה אני יצליח בעז"ה בבגרות. - האם נכון הדבר לעשות כך? כי שמעתי שזה לא טוב, כיוון שזה כאילו לעשות תנאים עם הקב"ה....

תשובה

שלום

להפך, זה טוב. הגמרא כותבת שכאשר אדם נודר לצדקה בתנאי שבנו יבריא לגוי זה אסור ליהודי מותר, וההבדל נעוץ בכך שיהודי גם אם לא תענה בקשתו לא יבעט ויקבל את הדין , בגוי חוששים שכתוצאה מזה שלא יענה ולא יסתדר כמו שחשב יבעט באמונה.

(היהודי כיון שקיבל על עצמו בהר סיני את הברית עם הקב"ה מראש קיבל על עצמו גם מצבים של קושי ויסורים).