האם לאחר תיקון המידות נפטרים מן העולם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. אם הכי קשה לי במידה מסויימת ואני יודעת מהי הרי שכשאתקן אותה(כי הרי בעבורה אני פה בעולם)אני אמות?זו המחשבה שלי. ואם אני טועה-אז אם אני עובדת על עצמי מה משנה 120 שנה או 2000? תכ`לס אם אדם יודע ועובד על מידת הכעס כבר מילדותו ואני מתכוונת ממש לשם שמים תיקן ועמד בהמון נסיונות מה הוא יפטר מהעולם ישר אח"כ?.. כלומר מה יש לו לחפש פה בעצם? השאלה בהסתמך על דברי הרב בן פורת שאומר איך תדע מה תיקונך?התשובה שהכי לא תאהב-מה שאתה הכי מתקשה בחיים.תודה על הכל ה` יהיה בעזרכם!!!ותזכו להגדיל תורה ביותר.

תשובה

שלום חנית

לכל אדם יש כמה שליחויות. דבר נוסף לפעמים במהלך חייו מצטרפות לו עוד משימות , תיקונים וכו.

אבל ודאי שכאשר יגמרו כל האפשרויות של התקדמות והתעלות בעולם סיים את תפקידו ויפטר מהעולם. זו אחת הסיבות שצדיקים גדולים מאד נפטרו צעירים כדוגמת הרמח"ל, האור החיים, ר נחמן מברסלב ועוד.