האם יש הוכחות ברורות לקיומו של הקב"ה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בנאדם שמאמין באמונה שלמה אך רבות אני נמצא בויכוחים עם חברים שלא מאמינים בקיומו לעיתים רבות אני מנסה להוכיח על ידי הוכחות שלמדתי אך הוכחות אלו לא מספקות את רוב חברי האם תוכל לתת לי הוכחות שכמעט אי אפשר להתכחש אליהם ???

תשובה

זה שההוכחות אינם מקובלות עליהם עדיין לא אומר שהם אינם מספקות, הם מספקות אך הם מעדיפים להתעלם. איני יודע מה אתה כבר יודע ומה לא, כמובן שבמסגרת הזאת זה קשה להרחיב, הרי לכך יש סמינרים והרצאות שלמות.

אבל הדבר הפשוט ביותר זה מאיפה נוצר העולם? בלילהגיע למציאות רוחנית שקדה להופעת העולם הטבעי אין כל הסבר משכנע, והכל שטות , אין אנרגיה או חומר שנוצרה מעצמה מעולם, אם כן כיצד נוצר הגרעין הראשון שממנו התפתח העולם???

 כאשר יענו על זה תתקדם איתם הלאה. אל תוסיף כלום לפני שיש תשובה לזה.