איך צריכה להיות הגישה לגוי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאול המלך נענש על שריחם על עמלק , ומאז אנו מצווים לזכור ולא לשכוח, ומאידך כעם סגולה אמורים לקרב אנו את הגויים, ולהוות להם דוגמא, האם עלינו לשנאם או לאהבם?

תשובה

חלילה לשנוא , צריך לכבד ולהאיר פנים לכל אדם באשר הוא. עמלק הוא שורש הרע והאויב הראשי של כלל ישראל ולכן מצווה לשונאו , מי זה איננו יודעים ולכן זה בגדר תורה אך לא למעשה כלפי אדם או אומה מסוימים.

א מומלץ לפתח את מידת השנאה ולהתעסק בה. יש מקומות בתפילה שמתיחסים לרשעים ולמלשינים ושם הזמן לחשוב ולהתבונן ברע וההפסד שמסבים החוטאים לעולם ולבקש על אובדנם .