הלכות ספירת העומר<<<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעו אני שומר את העומר.. אבל אני עד עכשיו ספרתי רק ביום שישי את העומר (בבית כנסת). אני לא סופר את העומר בגלל שאני לא סגור על עצמי איך סופרים אותו ולא רוצה לטעות. מישהו יכול להגיד לי איך סופרים אותו בהסבר מפורט? וגם אם חייב לקרוא ערבית לפני זה? והבנתי שבגלל שפיספתי ימים אז אני לא עושה את הברכה הראשונה קיצר מחכה לתשובה בתודה מראש איתי

תשובה

שלום

איתי ישנה מלוקת בין הפוסקים האם זה מצווה אחת כל השבע שבועות שסופרים או כל יום מצווה נפרדת. ההבדל הוא כאשר שכחת לספור יום אחד האם צריך להמשיך לספור או שמא התבטלה המצווה. לכן להלכה מברכים כל יום, אבל אם שחכת יום אחד ולא ספרת סופרים בימים הבאים בלי ברכה.

הצורה לספור היא פשוטה לפי הסדר המובא בסידור יום אחרי יום. מזכירים אחרי שבוע גם את השבועות לדוגמא- היום אחד עשר יום שהם שבוע אחד ורבעה ימים לעומר" למחרת היום שני עשר יום שהם וכו.