שמירת חמץ בפסח בארון סגור, מותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

"לא יראה לך" - האם מדובר בפשט שלא יראה בבית אצליך שום חמץ? או שהכוונה היא לאסור כול החזקה בחמץ? - וגם כאן האם ההחזקה זה רק כשיש לך הנאה מהחמץ או בכלל החזקה? השאלה מאוד חשובה לי כי שמעתי מספר דעות מאנשים בנושא...

תשובה

שלום

החלט יש בעיה גם בחמץ שברשותך בלא הנאה. ולכן צריך למכור את החמץ לגוי. אומנם כיום אנו מבטלים את החמץ . אך ישנה בעיה אם לא נמכור של חמץ שעבר עליו הפסח. וכן שמא יבוא לאכול ממנו בפסח ועוד. כדי להמנע מכל הבעיות מוכרים את החמץ לגוי .