מה פסול בתאוות אכילה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה רע בתאוות אכילה למה כל הרבנים מאוד מגנים את זה ? ומה עושים כדי למנוע את זה ?

תשובה

שלום זוהר

כל תאוה היא מגונה ברגע שנעשית בלא מטרה גבוהה. כיון שבכך לוקחים את הדבר שנקרא הנאה ומספקים בו את החומר בלבד בלי הרוח. דבר כזה מחזק ונותן כוח לכוחות הגופניים ומימלא לכוחות הרע בעולמנו. דבר נוסף העולם הזה הוא בית מלון מאד יקר , זאת אומרת שלכל הנאה יש מחיר, ואמר אחד הצדיקים שבעבור צלחת אחת של גזר מתוק אפשר לאבד את כל העולם הבא.

ניקח לדוגמא אדם שיושב ולומד תורה ולפתע צמא. הוא יכול לצאת ולשתות מים . שזה מותר ורצוי. אך ישנו אדם שילך לחדר הסמוך ויקח שתיה מתוקה שמונחת שם. זאת אומרת שבשיבלו היה עדיף לבטל חמש דקות של לימוד בשביל שתיה מתוקה. ישנו אדם נוסף שילך ויקנה בחוץ פחית קוקה קולה .

אז בשבילו דף גמרא שיכל ללמוד באותו הזמן שווה לפחית קולה. כעת תעשה חשבון כמה פחיות אותו אדם שותה במהלך חייו? וכמה דפי גמרא . אם כן את כל שכרו כפי שהוא עצמו קבע קיבל כבר בעולם הזה..... אין צורך להילחץ . כיון שאנו בני אדם , ובדורנו ביחוד חלשים, ולא יבואו בחשבונות עם אדם יותר מדרגתו. אבל רק תבין שהדברים הם הרבה יותר מורכבים ועמוקים ממה שהתפיסה השטחית מבינה.