נסיעה לבית הכנסת בשבת ברכבת

  • א' אב התשע"ז

שאלה

שלום רב, אני גר בגרמניה, ועל מנת שאוכל להיגע לבית הכנסת בערב שבת ובשבת עצמה, עליי לנסוע ברכבת לעיר הגדולה הקרובה אליי, ושם לנסוע באוטובוס. האם מבחינה הלכתית זה מותר? תודה מראש,

תשובה

שלום רב,

אסור ליסוע ברכבת ואוטובוס בשבת כדי להגיע להתפלל בבית הכנסת. ואף על פי שהנהג הוא גוי מכל מקום עצם הנסיעה אסורה משום 'עובדין דחול', דהיינו מעשה של יום חולין, ויש בזה משום זלזול בקדושת השבת (על פי שו"ת אגרות משה חלק יורה דעה סימן מד ד"ה ובדבר, וחזון עובדיה על הלכות שבת חלק ד' עמוד מ). ולכן יש לנסות למצוא פתרונות אחרים כדי לזכות להתפלל במניין בשבת.

בהצלחה רבה