מדוע משה רבינו לא מופיע באגדה של פסח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

משה הוציא אותנו ממצריים נכון?? (כמובן שהוא היה שליח של בורא עולם) איך זה שפעם אחת משה רבנו לא מופיע באגדת פסח????!!!

תשובה

שלום

הלילה הזה של ליל הסדר. זה לילה של לידת עם ישראל . ובו הקב"ה מתגלה לנשמות כלל ישראל מחדש. בלי מוכים שליחים או מלאכים. וכמו שאת היציאה עצמה עשה הקב"ה בעצמו כנאמר בתורה- אני ולא שרף אני ולא מלאך.

כך גם בלילה הזה בטלים כל הכוחות ואין מזיקים(לכן זה נקרא ליל שימורים , הלילה נחשב כיום ) והקב"ה בעצמו מופיע לבית ישראל. ולכן נשמט שמו של משה כדי שלא ייחסו לו שום כוח בעצם היציאה. משה היה מנהיג כלל ישראל ליציאה , אבל לא פעל בעצם ההוצאה עצמה.