כיצד מתגיירים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב שמי אורטל סטודנטית לעבודה סוציאלית ברצוני לשאול שאלה הנוגעת לגיור לשם הגשת עבודה בנושא:איש יהודי מתאהב באשה לא יהודיה ומבקש להנשא עמה אך לפני כן האשה חפצה להתחגייר אילו מגבלות הלכתיות יכולות למנוע מבעדה את הגיור? אשמח לתשובת רב מפורטת בכבוד רב

תשובה

שלום

היהדות אינה מקבלת במהירות גרים לשורותיה מכמה סיבות. אי בטחון שהאדם באמת חפץ להתגייר ולקבל עליו עול מצוות, ומימלא אין תוקף לגיורו ונמצא שגוי חדר לכרם ישראל.

גם אם הוא באמת חפץ נאמר על גרים "שקשים כספחת לישראל"- ויש לכך הרבה הסברים אחד מהם הוא שגר לרוב דבק יותר מהיהודי במצוות וגורם לקיטרוג על היהודי שפחות מדקדק ממנו במצוות.

במקרה שהזכרת רוב הסיכוים שלא יקבלו את האשה לגיור כיוון שעושה את זה ממניע אחד - שהוא נישואין ליהודי, המניע חייב להיות רצון והכרה באמיתות התורה ואמונת ישראל ורצון להיות שייך לעם הנבחר .

נשמות הגרים מובא בחז"ל שגם הם היו במעמד הר סיני והם שייכים לקדושת ישראל ולכן נשמתם לא מוצאת מנוח עד שיתגירו ויחזרו לעם ישראל.