נשמה היורדת לעולם שוב, בחירה שלה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, יש לי כמה שאלות בנושאים שונים: 1. אנו מדליקות בשבת נרות (נרונים) בתוך תחתית ממתכת. איך זורקים את התחתיות האלה אחרי שהנרות נגמרים? עטופים לפח האשפה או בדרך אחרת? 2. כשמתפללים למישה ששמה שונה כשהיה צעיר, האם בתפילה צריך להזכיר את שמו הקודם, את שמו החדש או את שניהם? 3. כאשר הנשמה נמצאת "למעלה", לפני שהיא יורדת ונולדת בעולמנו - האם הנשמה בוחרת להוולד שוב (עניין של בחירה) או שהקב"ה אומר לה לרדת גם אם זה בניגוד לרצונה? 4. האם נר הבדלה חייב להיות בעל 6 פתילות, או אפשר להשתמש גם בנר יותר עבה (כמו: נר דקורטיבי), האם נר להבדלה חייב להיות מתוצרת הארץ? בתודה עבור התשובות ויישר כח על העבודה הברוכה.

תשובה

1.כיוון שהם רק כלי להחזקת הנר ניתן לזורקם כמו שהם לאשפה ולא צריך לעטוף אותם. רק דבר שהוא עצמו כלי הקדושה נעטוף אותו לפני הזריקה.

2.רק את השם החדש, כיוון שאנו רוצים שהיחס אליו במשים יהיה כאדם חדש בלא קשר לעברו ולשמו הקודם. וזה הסגולה של שינוי השם.

3.לפעמים שואלים לפעמים לא, כתוב בספרים שכמעט תמיד הנשמה כשנשאלת לא רוצה לרדת ומעדיפה את יסורי הגיהנום על פני החזרה ארצה.

4.את צודקת שנר הבדלה אסור שיהיה בעל פתילה אחת כיוון שצריך להיות כמו אבוקה. המינימום זה שתי פתילות כל פתילה נוספת מהדרת בנר ההבדלה. ברכה והצלחה רבה