על איזה סוגי יין אפשר לברך עפ"י הספרדים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ידוע ההפרש בין הספרדים לאשכנזים לגבי אחוז היין שלדעת מר"ן השו"ע צריך יותר מ 50 אחוז יין ולדעת הרמ"א מספיק יותר משישית יין שיוכל לברך בפה"ג לכן רציתי לדעת לדעת הספרדים על איזה סוגי יין אפשר לברך בפה"ג חוץ מיקבי כרמל מזרחי שבזה כולם מודים שיכול לברך והבעיה הגדולה שרוב היקבים רושמים שהם כשרים גם לדעת מר"ן הב"י וזאת למרות שבבדיקות מעבדה הוכח שאין זה נכון שאין 50 אחוז יין

תשובה

חוץ מכרמל מזרחי. כל יין שיש עליו כשרות או של הרב מחפוד או של בד"ץ בית יוסף ניתן לסמוך שכשר גם לספרדים.

וכן ישנם יינות של חברת אפרת שכתוב עליהם שמיוצרים במיוחד עבור חברת אשפר או בכשרות של רבנים ספרדים דוגמאת הרב שלמה בן שמעון גם על כך ניתן לסמוך.

בנוסף כל מיץ ענבים שהוא מאה אחוז טבעי גם כן כשר.