נתינת גט למרות סרוב הבעל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש בהלכה אפשרות שנותנת לרבנים לתת גט למרות שהבעל מסרב? ואם יש למה לא משתמשים בזה? אנחנו שומעים על נשים שחיות חיי גהנום וסולות שנים ואינם יכולות להתחיל חיים חדשים בגלל שאין מי שיתן להם גט והבעל מסרב . למה אין אופציה שאחרי שרואים הרבנים שכלום לא עוזר והבעל יושב בכלא ומנודה ובכול זאת מסרב למה אין תשובה לזה? היכן כתוב שהאישה צריכה לסבול סבל של שנים על טעות בנישואים? והגבר לעומת זאת יכול לחיות את חייו כרגיל איפה נתקעה ההלכה ולמה?

תשובה

הדיינים מצווים לעשות ככל שביכולתם להתיר אשה עגונה המצפה לגט. ומאז ומעולם במקרים של עגינות אפילו הרבנים הכי מחמירים היו מחפשים את הדרך להקל ולהאחז באיזה אופן להתיר.

אך הכל בגבולות ההלכה. כיוון שאנו רואים שהתורה בכל דרכיה דרכי נועם וללא יוצא מהכלל מצווה לנהוג בחסד ורחמים , אל לנו חלילה לחשוב שיש פה איזה גרעון של מעמד האשה, כאשר אשה נכנסת לחופה עם גבר נוצרת פה ברית והחיבור הוא יותר עמוק ממה שנראה לעינינו, וזו הסיבה שכדי להתיר אותה חייבים להגיע למצב שהבעל שהוא הצד בברית יגרש וינתק אותה מהנישואין בינהם.