לכל אדם יש חלק בעולם הבא ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כל אדם שיש , גוי יהודי , ונגיד יהודי שאוכל חזיר ולא שומר אף מיצווה גם לו יש חלק בעולם הבא? שנאמר " כל ישראל יש להם חלק בעולם הבא" האם לא משנה מה הוא עושה יהיה לו חלק . תודה.

תשובה

ענית יעל כך בהרחבה בעבר ואענה בקצרה. לכל יהודי יש חלק, זאת אומרת שהכינו לו מקום שיוכל על ידי מעשיו לזכות בו. אך לא מובטח לו שיקבל את אותו חלק. לקבל הוא יקבל רק אחר העבודה פה בעולמנו.

אחד כזה שאיבד את חלקו בעולם הבא צדיק נוטל את חלקו, ואתו רשע מקבל את חלקו בעולם הזה לעיתים על חשבון צדיק שמקבל את חלקו בעולם הבא.