חימום מרק בשבת על פלטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול אם מותר להוציא ביום שבת את המרק או את הרוטב ולחמם אותו על הפלטה? והאם תחתית מאלומיניום ששמים בין הפלטה לבין הסיר נחשבת ככלי שני? {אני אשכנזי}

תשובה

אם המרק קר או רק חמים אסור להחזיר אותו. רק במקרה שהוא עדיין בחום שהיד סולדת ממנו מותר להחזיר. תחתית מאלומיניום לא מספיקה לאשכנזים וצריכים סיר או כלי ממתכת הפוך.