כיצד אוכל לזכך את הנשמה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כיצד אוכל לזכך את הנשמה יותר ע"י לימוד תורה האם יש איזה לימוד מסוים שאני יכול ללמוד וע"י זה ארגיש יותר קרבה להקב"ה ויותר אורות בנשמה. מאוד אודה לכם אם תנו לי מענה לשאלתי

תשובה

משניות. יש סגולה גדולה בלימוד משניות לטהרת הלב וקדושה. אך לימוד הגמרא נחשב לגבוה יותר מצד העמל שבו, ומכך שבלול מתורה שבכתב ובעל פה ולכן צריך להקדיש זמן ללימוד גמרא שכוללת גם משניות בין השאר.