שירות לאומי, עברה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, קראתי באחד מהשאלות שנשאלו לגבי שירות לאומי שזו "עבירה" לעשות. מדוע? סה"כ בנות שלא רוצות לעשות צבא (שזה ברור למה), מתנדבות במסגרת שונה ועוזרות לנזקקים/ ילדים/ חולים וכו` מה עבירה בזה?????

תשובה

יש לכך הרבה טעמים וחומרת הדבר היא עד כדי כך ש"החזון איש" שהיה גדול הפוסקים ומעמיד הדת בארץ ישראל בתקופתנו פסק על כך "יהרג ועל יעבור" .

הטעם העיקרי הוא הפירצה בצניעות הבת בהיותה במסגרת מחוץ לבית בגיל צעיר זה, בחברה שאינה ניתנת לפיקוח וכו אין צורך להרחיב ברגישות הענין והדברים ברורים.