מלחמת גוג ומגוג היא מלחמה רוחנית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי בבקשה לדעת משהו לגבי המלחמה אני חוזר בתשובה כאילו כבר 9 חודשים אפשר להגיד ולקחתי עליי כיפה וציצית עכשיו אני הולך קבוע לשיעורי תורה הרבה והרב שלי ברסלבי כאילו גם אני ברסלב עכשיו הוא אומר שלפי דעתו מלחמת גוגו זה מלחמה רוחנית בינינו וזה לא היה מלחמה כול כך גדולה כמו שכולם אומרים וגם לפי מה שהבנתי שהרב כדורי אמר שהמלחמה עצמה הייתה כבר לפני כמה שנים ולא שמנו לב אם תואיל בטובך לענות לי בבקשה תודה..

תשובה

מאד קשה לקבוע בברור מה היא בדיוק מלחמת גוג ומגוג. המקובל שזה אכן תיהיה מלחמה גשמית גדולה בכל העולם כולו .

יש שרוצים לפרש את זה כמלחמה רוחנית, אך אינני יודע מה קל ומה חמור ממה. מה שבטוח שלרוב שני הדברים הולכים ביחד מלחמה גשמית היא שורש למאבק רוחני שקיים.

אין הפרדה בין הדברים בעולמנו. הגשמי הוא השתלשלות יותר נמוכה של הרוחני.