האם יש סתירה בין המדע לתורה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, בהמשך לנושא : "האם יש סתירה בין המדע לתורה" במידה ואין - איך המדע מודד את מליארדי שנים כאשר הזמן נוצר במילה בראשית ולפני כן לא היה שייך זמן. ושוב האם ששת ימי הבריאה הם ששה ימים שלנו ? תודה דני

תשובה

המדע בוחן את העולם ובודק כמה זמן בהליך טבעי צריך לקחת שיתפתח עולם כזה מהאנרגיה הראשונית.

אך אנו יודעים שהקב"ה הוציא מאותה אנרגיה ראשונית(שכך נראה ברמב"ן שסובר שאכן קודם נברא נקודה מרוכזת של אנרגיה ומזה התפתח היקום) את העולם ומימלא ביכולתו לפתח הכל בששה ימים, כפי ימינו אנו שכל יום הוא עשרים וארבע שעות בלבד.