לפעמים אני מתבייש לבקש לאחר חטא,מה עושים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, יש פעמים שאני מרגישה, למשל, אם "חטאתי", עשיתי משהו שהוא לא בסדר- במודע, שאין לי עזות להתפלל למשל. (כמו חוצפה, מאין תחושה שאני "כפויה טובה"). אם אני בכל זאת מתפללת, אני בדר"כ מנצלת מצב זה להבעת חרטה, אך לא מסוגלת להביא את עצמי לבקש בקשות... אודה לך על התייחסותך

תשובה

זאת הרגשה טבעית. אך מה יעזור לנו אם נברח? הרי לכל מקום וגם בשתיקתנו אנו נושאים את הבושה מהנפילה.

במצב כזה פשוט תדברי את מה שבליבך ,מה את חשה ,את הבושה הכל הכל תפרטי. זהוי תפילה חביבה לפני הבורא שנשיח לבנו לפניו כבן המתחטא לפני אביו.