מדוע ה" נתן בחירה בין טוב לרע? שתיהיה בחירה רק לטוב.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

התשובה די דחופה לי!!!!!!!!

תשובה

"נהמא דכיסופא"- לחם בושה. כיון שהאדם הוא חלק אלוקי ממעל. והקב"ה לא מקבל מאף אחד כלום. כך האדם ברגע שלא ירוויח את השכר מתוך עבודה עצמית ובחירה, הוא ירגיש שהוא אוכל לחם חסד .

והנאתו לא תהיה שלמה מהטוב שמושפע עליו , רק כאשר יש קשיים וניסיונות שמסתירים את האמונה והבטחון בהשם ומפתים את האדם לעשות נגד רצון הבורא, והוא בבחירתו בוחר בטוב אפילו שלא נראה שזה משתלם כרגע אז זוכה בשכר הנצחי והטוב בזכות עצמו. ומתענג בשלמות על השכר