האם מותר ללכת למתקשר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הייתי אצל מתקשר והוא הסביר לי ששמי לא טוב לי ואני חייבת להוסיף שם אם לא לא אמצא עבודה או זיווג .ומזלי חסום. אני בת 37 לא עובדת זה למעלה משנה ואין לי הצלחה בשטח הזוגי. מה עושים? האם להאמין לאותו מתקשר? אך יודעים אם המזל חסום? אני ממש כבר מיואשת.

תשובה

מסתבר שהוא אכן מתקשר היטב בינו לבין כספך שהשארת אצלו. וכי נראה לך שמה שאלוקים חפץ ממך או הנסיון שהוא מעמיד אותך. תלוי בשינוי שם ? שזה מעשה חיצוני. ללא שום תוכן ממשי? וכי לזה את סובלת כך , מתמודדת עם קשיים.

רק כדי שאיזה "מתקשר" יכריע שצריך להחליף שם? ברוך השם לקשיים שלך יש סיבות יותר עמוקות והנסיונות שאת עומדת בהם משמים, יש להם מטרה יותר חשובה לתועלת שלך. מהי בדיוק איני יודע.

וכשאי באמת להיועץ באדם או רב שמכיר את סיפור חייך. ויחד לנסות איך להתמודד עם הבעיות, שלב אחרי שלב בעיה אחר בעיה.