פטירה מתוך שינה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, אבי נפטר במיטתו ויש אומרים שזו מעלה, 1. איך אדע שאבי נמצא במקום טוב יותר?והאם הוא סיים את תיקונו? 2.נאמר לי שכדי שיהיו לו זכויות למעלה עליי לקיים מצוות אך איני עומדת בשמירת השבת ,האם זה גורע לו מהזכויות ? תודה

תשובה

1. את זה לא נדע אלא אם כן הוא יתגלה מעצמו , דבר שלא מסתבר שיקרה

2. אכן . תקבלי על עצמך לפרוש מדבר אסור בשבת קטן שתוכלי לעמוד בו. עצם זה שתשמרי קצת זה מעלה גדולה. זה לא עיסקת חבילה אלא כל פעולה זה איסור לעצמו.

לאט לאט תתרגילי את עצמך יותר ויותר בשמירת הששבת. ועוד קודם לטובת אביך זה טוב לך לעולם הבא אבל יותר לעולם הזה, שמירת השבת מעניקה חוסן ורוגע נפשי בחיי חיותנו פה בעולם.