מדוע באנו לעולם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום בהמשך לשאלתו של ירון , היה לי קשה להבין את תשובתך "אל לנו כלל לנסות ולהבין מה משמעות הדבר " למה? אם אנחנו הולכים בדרך מסויימת עלינו להבין מדוע ? אנחנו קיבלנו את לוחות הברית בהר סיני התורה נכתבה אחרי. מי אומר שהתורה היא לא איזה פרי דמיונות ופרשניות של אנשים מאוד חכמים ?

תשובה

כוונתי היתה רק שאת חטא אדם הראשון אין לנו כלים לתפוס עד כמה הוא השפיע לרע בעולם ומימלא כמה נזקק תיקון לחטא זה. אך ודאי שאת כל עובדת התורה אמת ולא פרי המצאה של פרשנויות אנחנו צריכים לברר ולחפש את הידיעה הבטוחה באמיתות התורה.

תעייני לאט לאט במדור השו"ת ישנם שאלות רבות קודמות שמתיחסים לחלק מהדברים . ובאתר עצמו ישנם הרצאות ומאמרים רבים הסובבים סביב דבר אחד" הוכחת אמיתות התורה והאמונה.