אם יש תיקון אז למה לשמור את כל המצוות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם יש תיקון מיוחד לכל אדם בעולם הזה אז מי אמר שכל אדם חייב לשמור את כל תרי"ג מצוות? אולי יש רק מצווה מסויימת שהוא צריך לשמור?

תשובה

אדם שחוזר לעולם לתקן. הוא מתחיל כאילו הוא בריה חדשה ומתחיל חשבון נוסף. אם לא יפגום ורק יתקן את חטאו הקודם .

הרי זה בא על תיקונו ויותר לא יתגלגל. אך אם הוסיף ופגם וכו עדיין נשאר במהלך התיקון. לכן חייב בכל המצוות ושמירת התורה כיוון שזה חלק והדרך היחידה לתקן את חטאו.