מדוע נשמה עוברת גילגול?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד עמיח"י חפשתי באתר די הרבה, ואני לא מוצאת כאן משהו על למה יש גלגול נשמות-כלומר, למה אני צריכה לסבול מפני ששנים לפני אדם אחר שנשמתי שכנה בתוכו חטא. אני לא יכולתי להשפיע... אשמח לתשובה מהירה. חזקו ואמצו, אני.

תשובה

שלום

כיוון שהאדם מורכב מגוף ונשמה והבחירה בכוח הנשמה . הרי שהנשמה עצמה חטאה בגלגול הקודם וכעת היא עצמה מולבשת בגוף אחר והיא גם כן הסובלת כעת.

אומנם פעמים שאכן ישנם ניצוצות של נשמה( שאין כאן המקום להסביר את מהות ענינם ) שמתגלגלים בגוף של אחר, אך גם זה עם שייכות של אותו אדם לנשמה המתגלגלת בו ותיקון שניהם תלוי בתיקון אותה נשמה.