משמעות שם ההויה בתפילת שמונה עשרה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כידוע בתפילת שמונה עשרה, מופיע שם ההויה בסיום כל פסוק עם ניקוד שונה. ידוע לי כי הניקוד מתייחס לספירות, אולם לא ידוע לי איזה ניקוד מתייחס לאיזה ספירה. האם כבודכם יוכלו להבהיר לי קושיא זו ? ברוכים תהיו מיכל

תשובה

שלום

מיכל היטבת לשאול ואומר את האמת גם אני איני יודע בנתיים. אל לנו לעסוק בנסתרות. שגם עם יסבירו לנו ודאי הוא שלא נבין. כיוון שצריך להיות מוכשר ובעל דרגה גבוהה כדי להשיג באמת את משמעות הדבר.

וכאשר אומרים לנו שאיננו יכולים להבין אנו משולים בזה ממש כמו לתינוק שנרצה ללמדו גאומטריה. פשוט שלא נוכל כיוון שאין לתינוק בכלל מוח שמוסגל לתפוס חשיבה כזאת.

אותו דבר לנו .אין לנו כלל מוח המסוגל לתפוס את הדבר. בעז"ה נוסיף בשנים ותרבה חוכמתנו ומימלא יוכשר שכלנו להשגות בנושאים אלו. בהצלחה